Biografie

Iddo van der Giessen (1995) volgde vanaf zijn zesde levensjaar orgellessen bij zijn vader Jaap van der Giessen en later bij Ronald de Jong in Zoetermeer. Hij rondde zijn Bachelor of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy af met een volledig Engels recital. Hij vervolgt zijn studie bij Jos van der Kooy binnen de Master of Music. In 2019 rondde hij zijn studie Kerkmuziek af aan de Codarts Hogeschool van de Kunsten in Rotterdam. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Ludger Lohmann en Leo van Doeselaar.

Daarnaast is Van der Giessen in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Leiden University College The Hague. Daar studeerde hij Liberal Arts & Sciences: Global Challenges met als hoofdrichting World Politics. Sinds 2018 doet hij de Research Master History aan de Universiteit Leiden met als specialisatie Politics, Culture and National Identities.

In 2017 voerde hij alle triosonates van Bach en orgelsonates van Mendelssohn uit in een serie van zes concerten in de Westerkerk in Amsterdam. Met organist Dirk Jan Versluis treedt hij op met repertoire voor twee orgels en vierhandig samenspel.

Sinds 2017 is Van der Giessen als cantor-organist verbonden aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek, waar hij een driemanuaals Van Leeuwen/Kramer-orgel bespeelt. Onlangs heeft hij hier een CD getiteld ‘Wachet auf!’ opgenomen met medewerking van trombonist Joram van Ketel, met muziek van Koetsier en Guilmant, en orgelrepertoire van Mendelssohn, Bach en Wammes.